Projektas ,,Ką pasakoja arbatos puodelis?“ Tarptautinei arbatos dienai paminėti

  • Paskelbta: 2022-12-16
  • Kategorija: Renginiai

Gruodžio 15 dieną, kuomet minima Tarptautinės arbatos diena, visa Dainų progimnazija nuo ankstyvo ryto kvepėjo vaistažolių arbata.

Per pusnis atbridę mokiniai ir mokytojai vaišinosi aromatingu ir sveikatai naudingu gėrimu. Čiobrelius, mėtas, šalaviją, levandą, medetkas, raudonėlį ir kitas žoleles surinko ir sunešė visa bendruomenė, o progimnazijos virėjos padėjo paruošti arbatą degustacijai. Dainiškiai siekia gyventi atsakingai, todėl arbata vaišinosi iš atsineštų mėgstamiausių tvarių puodelių. Įvairių integruotų pamokų metu jie susipažino su arbatos atsiradimo istorija, arbatžolių ir arbatos gėrimo teigiamomis savybėmis, žolininko profesija, kūrė pristatymus, filmukus, tyrinėjo, lygino arbatos gėrimo tradicijas skirtingose šalyse. ,,Pojūčių laboratorijoje“ buvo galima ne tik susipažinti su skirtingomis vaistažolėmis, bet ir paliesti, užuosti, palyginti kiekvieno augalo išskirtinį aromatą. Mokiniai puodelių ekspozicijoje grožėjosi puodelių dizainu ir bandė įspėti jų atsiradimo istoriją. Stenduose pristatytoje ,,Arbatžolių enciklopedijoje“ bendruomenė susipažino su žolelių lotyniškais pavadinimais ir gydomosiomis savybėmis. Mokiniai sužinojo ir eilėraščių apie arbatą bei išgirdo arbatos kalbą ir muziką dainose.

Kasdien pasaulyje suvartojama daugiau nei 3 milijardai puodelių arbatos, tad nenuostabu, kad Tarptautinę arbatos dieną dainiškiai išgėrė daug daug puodelių ,,Pačios skaniausios pasaulyje žolelių arbatos“.

Projekto komanda

Skyriaus vedėja L. Zeringienė, sveikatos priežiūros specialistė G. Jasiulytė, specialiosios pedagogės L. Tomėnienė, A. Ripinskienė, A. Juozapaitienė, karjeros specialistė E. Damosnkienė, valgyklos vedėja D. Valeckienė

Autorius:
Projekto komanda

Nuotraukos:
Projekto komanda

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas