Šiaurės šalių literatūriniai skaitymai žvakių šviesoje 

  • Paskelbė : Kristina Juodeikienė
  • Paskelbta: 2022-11-21
  • Kategorija: Renginiai

Lapkričio 14–20 dienomis vyko Šiaurės šalių literatūros savaitė, kurios šių metų tema „Gamta Šiaurėje“. Šiaulių Dainų progimnazijos pradinukai tradiciškai prisijungė prie šios akcijos ir visą savaitę šurmuliavo mokyklos bibliotekoje. 

Susirinkę į biblioteką ir susėdę ratu jie palaikė pagrindinę Šiaurės šalių literatūros savaitės idėją: tamsiausiu metų laiku uždegti žvakes ir skaityti. Minėtos savaitės metu vaikams organizatoriai šiemet pasiūlė Malin Kivelä iš Suomijos ir Martin Glaz Serup iš Danijos sukurtą paveikslėlių knygą „Jei sutiktum lokį“. 

„Jei sutiktum lokį“ – puikus bendradarbiavimo kuriant paveikslėlių knygą pavyzdys. Šilto humoro pilna knygelė nagrinėja klausimą, ką reikėtų daryti sutikus lokį. Žmogaus ir lokio susitikimas yra aprašomas žaismingai rimtai, visas pasakojimas balansuoja tarp faktų ir išmonės. Turbūt ne veltui knyga nominuota Šiaurės Tarybos Vaikų ir jaunimo literatūros premijai 2022. 

Šiaurės šalių asociacijų „Norden“ sąjungos vykdomas projektas skirtas skaitymo skatinimui, garsinio skaitymo ir pasakojamosios tradicijos puoselėjimui bei pažinčiai su Šiaurės šalių literatūra. Mokiniai ne tik skaitė, bet ir po to aptarė knygą, dalijosi įspūdžiais. Integruotoje etikos ir lietuvių k. pamokoje 2e klasės mokinė Gabija Kavaliauskaitė, kuri yra gyvenusi Norvegijoje, ne tik papasakojo draugams apie tą šalį, bet ir originalo kalba perskaitė virtualią knygutę. Na, o 4a klasės mokiniai parėję namo tekstą skaitė tėveliams. 

Džiugu, kad ištrauka vaikams patiko, sukėlė daug džiaugsmingų emocijų, smagu buvo skaityti prie žvakių šviesos, o dar smagiau piešti knygos skirtuką, kurį vėliau buvo galima padovanoti draugui.

 

 

Nuotraukos:
Dilanta Vasylienė 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas