Tobulėjantis mokytojas – augantis mokinys – sėkmingai dirbanti mokykla!

2022 m. vasario 13-19 dienomis Šiaulių Dainų progimnazijos mokytojų komanda dalyvavo tarptautinio “Erasmus+” KA1 projekto  “Tobulėjantis mokytojas – augantis mokinys – sėkmingai dirbanti mokykla” ( Nr.2019-1-LT01-KA101-060403) mokymuose “ICT: Learning by Doing” Sevilijos mieste, Ispanijoje. 

Mokymų metu buvo siekiama, kad mokytojai įgytų žinių ir praktinių įgūdžių, kaip, atsižvelgiant į mokinio poreikius, kurti skaitmeninį mokymo(si) turinį, kuris būtų įtraukus ir motyvuojantis. Lektoriai akcentavo projektinio mokymo(si) (Project Based Learning) svarbą ir supažindino su visais tokio mokymo(si) etapais – nuo tyrimo iki vertinimo. Dalyviams buvo pristatyti įvairus skaitmeniniai įrankiai, kurių pagalba mokymo (si) procesas tampa patrauklesnis ir labiau įtraukiantis mokinius į įvairias veiklas ne tik pamokų metu. 

Dalyviai turėjo galimybę apsilankyti SAFA mokykloje Sevilijoje pagal kursą „ICT: Learning by doing“. SAFA yra mokykla, pripažinta už naujų technologijų diegimą mokyme ir investicijas į žaliųjų iniciatyvų plėtrą. Vizito metu buvo pristatyta Ispanijos švietimo sistema bei diskutuojama apie technologijų naudą švietime. 

Mokytojų įsitraukimas į tokius mokymus ne tik plėtoja tarpkultūrinę kompetenciją, bet ir stiprina mokyklos tarptautiškumą. Būtent mokytojai yra tie žmonės, nuo kurių priklauso, kokį socialinį ir moralinį tarptautiškumo modelį susikuria mokiniai. Džiaugiamės, kad įgyta patirtimi galėsime pasidalinti su kolegomis bei prisidėti prie mokymo proceso modernizavimo kuriant atvirą, visą apimančią ir įtraukiančią mokyklą. 

Šis leidinys (kūrinys) atspindi tik autoriaus nuomonę, todėl Nacionalinė agentūra ir Europos Komisija negali būti laikomos atsakingomis už jame pateiktą informaciją.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas