Kūrybinių darbų paroda „Žaislai ir žaidimai iš antrinių žaliavų“

  • Paskelbta: 2023-12-22
  • Kategorija: Konkursai

2023 m. lapkričio - gruodžio mėn. buvo organizuojama Šiaulių miesto bendrojo ugdymo mokyklų PUG, 1-4 klasių mokinių kūrybinių darbų paroda ,,Žaislai ir žaidimai iš antrinių žaliavų“. Ši paroda kvietė tausoti gamtos išteklius, tobulinti socialines, komunikavimo kompetencijas aplinkosaugos srityje. Didinti mokinių sąmoningumą, kūrybiškumą, iniciatyvumą. Skatino mokinius tapti atsakingais vartotojais ir gaminti žaislus bei žaidimus iš antrinių žaliavų.

Parodai darbus pristatė PUG, 1-4 klasių mokiniai iš Šiaulių miesto Gytarių, Ragainės, Salduvės, Dainų progimnazijų, Šiaulių jėzuitų mokyklos. Viešai mokinių sukurtus kūrybinius darbus iš antrinių žaliavų buvo galima pamatyti Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje, vaikų literatūros skyriuje. Po to žaislai ir žaidimai padovanoti vaikų dienos centrui ,,Vaikų svajonių sala“. Parodą organizavo mokytojos: Violeta Tamulienė, Jūratė Eirošienė, Inga Petrukonienė.

Parodos organizatoriai nuoširdžiai dėkoja visiems parodoje ,,Žaislai ir žaidimai iš antrinių žaliavų“ dalyvavusiems mokiniams ir juos paruošusioms mokytojoms. Kiekviena diena, valanda ar net sekundė svarbi siekiant išsaugoti augalus ir gyvūnus bei žmonių sveikatą. Tobulėjant gamybos priemonėms, aplinkos užterštumo padariniai vis didėja bei neigiamai veikia žmonių gyvenimo kokybę ir ekosistemas. Tik perdirbdami arba antrą kartą panaudodami žaliavas, galime prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo.

Autorius:
Inga Petrukonienė

Nuotraukos:
Inga Petrukonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas