Dainų progimnazijoje startavo Šiaulių miesto savivaldybės finansuota STEAM JUNIOR programa „STEAM MAGIJA“

Nuo 2023 m. balandžio mėnesio Šiaulių Dainų progimnazijoje vykdoma Šiaulių miesto savivaldybės finansuota STEAM JUNIOR programa „STEAM  MAGIJA“. Pirmųjų užsiėmimų metu mokiniai iš Šiaulių „Romuvos“ progimnazijos, Šiaulių „Dermės“ mokyklos ir Šiaulių „Saulės“ pradinės mokyklos susipažino su elektra, šviesa ir jų svarba, susiprojektavo ir pasigamino LED žibintuvėlį, jį dekoravo, testavo jo veikimo ypatybes. LED žibintuvėliui sukurti  reikėjo matematikos, inžinerijos ir gamtos mokslų žinių.

Mokiniai įsitikino, kad su Snap Circuits elektronikos rinkiniais mokymasis tampa lengvas ir įdomus! Sekdami instrukcijas kūrė inžinerinius projektus, šviesos instaliacijas, gimtadienio dainelę, namo apšvietimą, įsilaužimo signalizacijas, durų skambutį ir dar daugiau! Mokiniai  kupini teigiamų emocijų laukia sekančių STEAM veiklų.

 STEAM JUNIOR programos „STEAM  MAGIJA“ vykdytojos: robotikos ir gamta ir žmogus mokytoja Kristina Juodeikienė, pradinio ugdymo mokytoja Neringa Vėlienė ir  neformaliojo švietimo organizatorė Laura Pikelienė džiaugėsi mokinių žingeidumu ir darbštumu.

Autorius:
Aaa

Nuotraukos:
Kristina Juodeikienė, Neringa Vėlienė, Laura Pikelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas