Respublikinės pradinių klasių mokinių pažintinės – praktinės konferencijos ,,Gamtos karuselė sukasi. Gyvenu ekologiškai“ dalyviai

 

2023 m. sausio 31 d. vyko respublikinė pradinių klasių mokinių pažintinė – praktinė konferencija

,,Gamtos karuselė sukasi. Gyvenu ekologiškai“, kurią organizavo Šiaulių Salduvės progimnazija.

Konferencijos tikslas – skatinti mokinius domėtis juos supančia aplinka, ugdyti(s) bendrąsias kompetencijas. Konferencijoje dalyvavo Dainų progimnazijos 3c klasės mokinė Viltė Steponaitytė ir 3d klasės mokinys Augustas Valantinas. Mokiniams pasiruošti padėjo mokytojos Lina Mateikienė ir Rasa Solovjovienė.

Mūsų progimnazijos pranešėjai kalbėjo aktualiomis ir svarbiomis aplinkosaugos temomis. Viltė Steponaitytė pristatė pranešimą ,,Gyvenu tvariai. Atliekas rūšiuoju atsakingai“, o Augustas Valantinas - ,,Gyvenu ekologiškai“. Mokiniai pasidalino savo patirtimi, įžvalgomis apie ekologišką gyvenseną. Pateikė praktinių pavyzdžių, kaip žmogaus veikla įtakoja gamtos mechanizmą. Akcentavo, kaip svarbu suprasti žmogaus veiklos sukeltus pokyčius gamtoje ir imtis asmeninės atsakomybės už aplinkos išsaugojimą. Mokiniai linkėjo klausytojams būti sąmoningais žmonėmis, gamtos draugais, kad išsaugotų planetą ateities kartoms.

Džiugu, kad suformuotos ekologinės nuostatos formuoja pagrindus mokinių ekologinei elgsenai.

 

 

Autorius:
Lina Mateikienė Rasa Solovjovienė

Nuotraukos:
Lina Mateikienė Rasa Solovjovienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas