Edukacija „Vaškuolė gražuolė“

Gruodžio 1 dieną 4a klasės mokiniams valandėlę „Adventas – gerų darbų metas” vedė Liutauro mama edukatorė-bitininkė Ilona. Valandėlės metu mokiniai sužinojo apie žvakės panaudojimą ir kaip „gimsta“ tikra vaško žvakė.

Visos seniausios pasaulio civilizacijos žinojo apie bites, jas gerbė ir brangino, netgi tapatino su dievais. Lietuvių liaudies dainose ir patarlėse nemažai palyginimų apie žmogų ir bitę. Be vaško ir žvakių nebuvo įsivaizduojamas senovės žmonių gyvenimas. Edukacijos metu moksleiviai, iš vaškinių lakštų gamino natūralaus bičių vaško žvakę ir ją dekoravo įvairiais puošybos elementais, kurie būdingi advento laikotarpiu.

Ketvirtokai praktinio edukacinio užsiėmimo metu „Vaškuolė gražuolė“ pagilino pažinimo ir kūrybiškumo bei komunikavimo kompetencijas. Vaikų pagamintos žvakutės bus puiki dovanėlė artimiesiems bei suteiks namams šilumos ir jaukumo Advento laikotarpiu. Kiekvienam mokinukui Liutauro mama padovanojo po indelį tikro bičių medaus ir palinkėjo būti sveikiems. Nuoširdžiai dėkoju Liutauro mamai.

Autorius:
Birutė Kasparienė

Nuotraukos:
Birutė Kasparienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas