Pamokas veda tėveliai. Finansinio raštingumo pamoka 4b klasėje

Kai vaikas mato tėvus, dalyvaujančius mokyklos, klasės gyvenime, bendradarbiaujančius su mokytojais, mokymasis vaikui teikia daugiau džiaugsmo, stiprėja mokymosi motyvacija.
Viena iš tokių bendradarbiavimo formų yra pamokos, kurias veda mokinių tėveliai. Tėvų vedama pamoka – galimybė tėvams artimiau susipažinti su klasės mokiniais, patiems patirti, ką reiškia būti mokytoju.

Granto Šalčio tėvelis Mantas Šaltis, „Swedbank“ pardavimų vadybininkas, 4b klasės mokiniams vedė finansinio raštingumo pamoką „Bankas ir aš“. Vaikai aiškinosi, kokios yra bankų rūšys, kokį žmogų galime pavadinti finansiškai raštingu, kaip taupyti bei suderinti savo norus ir poreikius. Mokiniai sužinojo, kaip atsiranda ir keliauja pinigai, kaip atrodo 1 milijonas eurų sudarytas iš 200 eurų banknotų. Kiekvienas buvo rankose laikęs  2 eurų vertės monetų, tačiau nebuvo atkreipę dėmesio, kas užrašyta ant šios monetos briaunos  („LAISVĖ“, „VIENYBĖ“, „GEROVĖ“). Daug emocijų sukėlė ir įgytų žinių pasitikrinimas Kahoot! viktorina.

Dėkojame Mantui Šalčiui už įdomią pamoką. Finansinis raštingumas - tai žinios ir gebėjimai, kurių dėka vaikai ir šiandien, ir ateityje galės ne tik patenkinti savo poreikius, bet ir jausis saugesni, išvengs finansinių bėdų.

Autorius:
Rita Rinkūnaitė

Nuotraukos:
Rita Rinkūnaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas